Close

26. november 2021

IMMUNTERAPI FOR ALLERGIKERE

Sliter du med allergi om høsten eller året rundt?

Nå har det kommet et nytt behandlingsalternativ for deg. Vi starter opp med immunterapi for allergisk sykdom på legekontoret.

Sublingval immunterapi for allergiske lidelser er et godt tilbud til mange pasienter som ikke oppnår effekt av symptomlindrende og forebyggende behandling.

Før oppstart bør du komme på en konsultasjon der både indikasjon, mulige kontraindikasjoner og diagnose gjennomgås. Prinsippene ved sublingval immunterapi: daglig tablett i 3 år med forventet effekt først etter 3–4 måneder. I en langtidsstudie er det påvist økt livskvalitet og opptil 73 % reduksjon i behov for medisiner.

Vi trenger oppdaterte blodprøver før eventuell oppstart av immunterapi. Disse kan bare tas minst 14 dager etter avsluttet medisinering med allergitabletter eller kortisonholdige tabletter.
Dette innebærer at man først må slutte med allergitabletter og Prednisolon eller øvrige kortisonholdige medisiner i minst 14 dager, og så komme innom for en allergiblodprøve – meld gjerne fra når du har tenkt å komme forbi.

Når vi har svaret vil du bli kontaktet.

Er dette noe du kunne tenkt deg? Ta kontakt med oss enten på telefon eller via Helsenorge 🙂

For mer informasjon:

https://250186-www.web.tornado-node.net/LIP-Dokumenter/Kliniskra%cc%8ad_nr08_2020.pdf#toolbar=0&navpanes=0

 

Mer om allergi:

https://250186-www.web.tornado-node.net/LIP-Dokumenter/Kliniskra%cc%8ad_nr05_2020.pdf#toolbar=0&navpanes=0